Bedankt Steven!

Bij mij sloeg het nieuws in als een bom. Nadat LA Galaxy de finale van de Western Conference niet had gehaald, gooide Steven Gerrard de handdoek in de ring. Net als Robbie Keane overigens. Maar toen kwam de grote geruchtenmolen op stoom. Gaat hij dan echt terug naar Liverpool? Terug naar Anfield?

steven-gerrard

Ook ik zat op het puntje van mijn stoel? Wat gaat er gebeurden? Ik vond het al zonde dat zo’n grote meneer naar LA Galaxy ging. Want Galaxy is de rivaal van ‘mijn’ San Jose Earthquakes. Toch kon ik nog wel een beetje van Gerrard genieten. Snel werd duidelijk dat de keuze voor de MLS niet de beste was voor Stevie G. Het spel van de Major League Soccer was niet het voetbal wat Gerrard altijd speelde, waar hij altijd in uitblonk. Zelden zagen we de ontlading zoals we zo vaak zagen in het rood op Anfield. De armen wijd, juichend naar de fans.

Het antwoord was nee. Gerrard gaat niet terug naar Liverpool. Hij bergt zijn schoenen op, voor altijd. Zijn laatste balcontact was een doelpunt. Een penalty in een strafschoppenreeks. Het mocht alleen niet baten. Een groot winnaar zonder echt alles te winnen. Dat kunnen er niet veel, maar Steven Gerrard kan het.

Loyaal. Aan Liverpool, aan Engeland. Daarom is het ook zo zonde dat hij nog even naar Amerika ging. Maar niet zo zonde als het missen van die ene prijs. De Premier League. Vraag aan elke willekeurige voetbalfan in Engeland wie je die prijs het meest gunt en het antwoord is altijd Steven Gerrard. Door hem leerde je als kind wat loyaliteit was, wat winnen was en wat doorzettingsvermogen was. Ik heb het geluk gehad om het één keer in het echt te zien spelen. Op Anfield, natuurlijk op Anfield. Maar bij dat beetje geluk bleef het niet. Gerrard scoorde, de armen wijd, juichend naar de fans. En ik zat op de tribune. Kippenvel.

De man die nooit iets won met Engeland, de man die nooit de Premier League won, maar wel de man die ik heb zien scoren op Anfield. Daar ben ik stiekem toch wel een beetje trots op.

Steven Gerrard, bedankt! Hopelijk tot snel in pak met stropdas voor de dugout als coach op jouw Anfield.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s