VOETBALLOGIE terugblik op Eredivisie speelronde 20

Het hoogtepunt. Roda JC scoort er op los en wint eenvoudig. In Kerkrade weet men niet wat ze meemaken. Doelpunten zijn in Zuid-Limburg geen overbodige luxe en overwinningen als deze zijn lang niet alledaags. Feest in het Parkstad Limburg Stadion. Laat carnaval maar komen.

rodawint

De teleurstelling. De grootste teleurstelling van het weekend was toch wel de derby van het noorden, SC Heerenveen tegen FC Groningen. Dé wedstrijd van het jaar waar heel Friesland en Groningen rijkhalzend naar uitkeek. Heerenveen, de eerste belager van de top 3 en Groningen dat zijn draai steeds meer begint te vinden. Maar helaas, de wedstrijd eindigde zoals deze begon, 0-0. Niet het spektakel waar we op hoopten.

De rentree. Terug op de Nederlandse velden, Oussama Assaïdi. Ging van SC Heerenveen naar de Premier League, maar kon bij Liverpool en Stoke nooit overtuigen. Via de zandbak in de Verenigde Arabische Emiraten terug in Nederland, bij FC Twente. Tijdens zijn debuut voor de tukkers meteen beslissend. Scoort van ver buiten de 16 de winnende goal. Chapeau Oussama!

assaidiscoort

De gouden wissel. Erwin van de Looij krijgt een fluitconcert van het hele publiek over zich heen als hij 3 minuten voor tijd de hoop op de winnende goal, Fran Sol, naar de kant haalt. Zijn vervanger is Tom Haye. De 93e minuut is aangebroken en Tom Haye maakt de winnende, uitgerekend hij. Sparta Rotterdam is op de knieën en Erwin van de Looij is de held. Zijn gouden wissel heeft voor 3 punten gezorgd.

hayegoal

VOETBALLOGIE.com Speler van de week. Sterkhouder van PSV en afgelopen weekend ook puntenpakker. Jeroen Zoet stopt voor het eerst sinds december 2013 een penalty in de Eredivisie (destijds een penalty van Tom Beugelsdijk), houdt zijn team op de been en sleept de drie punten binnen. Met belangrijke reddingen tegen Heracles Almelo heeft Zoet een belangrijk aandeel in de winst op Heracles Almelo en mag er in Eindhoven nog gedroomd worden van de landstitel.

zoetsvdw


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s