De ondenkbare assist

Estadio Municipal de Riazor is een prachtig stadion. Een beetje oud maar een echte voetballiefhebber kan dat meestal wel waarderen. Maar Riazor is niets vergeleken met Estadio Santiago Bernabéu. De meeste Madrilenen waren dan ook niet echt onder de indruk toen Real Madrid het in La Coruña opnam tegen Deportivo. Het is zaterdagavond 30 januari 2010. Aftrap is pas om 10.00 uur ’s avonds. Casillas, Sergio Ramos, Marcelo, Xabi Alonso, Kaka, Raul. Genoeg grote namen zien we in het maagdelijk wit. Op papier een wedstrijd die te doen is voor de Koninklijke maar het grote Real heeft al sinds 1991 niet meer gewonnen in Noordwest Spanje.

Er zal een moment plaatsvinden in deze wedstrijd die de vloek van La Coruña, die over Real lijkt te hangen, in één adem laat vervagen. Via een vlijmscherpe counter zet Kaka uiteindelijk Guti vrij voor de keeper. Daniel Aranzubia Aguado verdedigt op dat moment het doel van Depor en lijkt te moeten kiezen. Gaat Guti voor de korte hoek of toch de verre? Of gaat de Spanjaard het proberen met een stiftje? De keeper lijkt op alles voorbereid maar wat er zou gebeuren was ondenkbaar. Alleen op de keeper hakt Guti de bal naar achteren, zonder te kijken. Puur op gevoel weet hij dat Karim Benzema aangesneld komt en het cadeautje maar wat graag wil uitpakken.

Proberen deze assist te omschrijven is als een kunstwerk van Van Gogh van commentaar voorzien. Het is onmogelijk. Je moet kijken en genieten. Vooral genieten. De blijdschap na de goal is bij Guti duidelijk zichtbaar. Hij heeft iets onmogelijks gedaan en daar mag je zeker trots op zijn.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s