Top 5: Zinderende derby’s

Een derby brengt net wat meer spanning dan een ‘gewone’ wedstrijd. De rivaliteit, de intense strijd tussen twee supportersgroepen en voetballiefhebbers die weken voorafgaand al nergens anders meer aan kunnen denken. Dát is een derby. Er zijn er veel, over heel de wereld, maar Voetballogie.com zet vijf zeer bijzondere derby’s op een rij:

5. Fenerbahce SK – Galatasaray S.K. (Kitalar Arasi Derbi)

Galatasaray en Fenerbahce, een clash tussen de twee grootste clubs uit Turkije. De Kitalar Arasi Derbi is nooit saai. Wedstrijden tussen Galatasaray en Fenerbahce zijn intens, emotioneel en vol passie en strijd. Europees Istanbul tegen Aziatisch Istanbul. Beide teams hebben een grote nationale en internationale fanschare, waardoor er tot ver buiten Turkije wordt meegeleefd met deze wedstrijd. De twee grootheden speelde op moment van schrijven 385 keer tegen elkaar, maar saai was het nooit. En de 386e keer? Die wedstrijd zal ongetwijfeld weer een ongekend spektakel worden.

fengal

4. Internazionale – AC Milan (Derby Della Madonnina)

De Milanese rivalenstrijd, Internazionale tegen AC Milan. Heeft de naam Derby Della Madonnina gekregen, omdat de winnaar traditiegetrouw het beeldje van de heilige maagd Maria bovenop de Dom van Milaan verovert. Deze wedstrijd kenmerkt zich net door passie en strijd, maar vooral ook omdat het hard tegen hard is. Genade is er niet. Beide spelend in hetzelfde stadion, daar wil je laten zien wie de baas is.

acmint

3. FC Schalke ’04 – Borussia Dortmund (Kohlenpott Derby)

De strijd tussen de twee grootste clubs van het Ruhrgebied. Blauw-wit tegen Geel-zwart. Voor veel supporters verreweg de belangrijkste wedstrijd van het jaar, verliezen is geen optie. Intense passie bij de beide supportersgroepen, die als een echte 12e man achter hun team staan. De Kohlenpott Derby moet je voelen, meemaken, beleven. Voor sommigen een mooie derby, voor anderen de wedstrijd van het jaar.

dorsch

2. Celtic – Rangers FC (The Old Firm)

Dé wedstrijd van het jaar in Schotland, Celtic tegen Rangers. Ook wel de katholieken (Celtic) tegen de protestanten (Rangers). Als de twee grootste en meestsuccesvolle clubs uit Schotland tegenover elkaar staan, staat Glasgow op zijn kop. The Old Firm staat wereldwijd niet voor niets bekend als één van de zwaarst beladen derby’s. Deze wedstrijd staat garant voor 90 minuten passie, pure passie. Wat zijn we blij dat Rangers sinds 2016/17 weer op het hoogste niveau speelt, en The Old Firm weer helemaal terug is.

celran

1. Boca Juniors – River Plate (El Superclásico)

Superlatieven schieten te kort om deze wedstrijd te omschrijven. Boca Juniors tegen River Plate is meer dan voetbal. Zo denken de 22 spelers op het veld er over, maar zeker ook de supporters van deze teams. De passie spat er van af. De rivaliteit is zo groot tussen beide ploegen, en dat is aan alles te zien. Het bijwonen van deze wedstrijd is nog bijna zwaarder dan de wedstrijd zelf spelen. Geen seconde is het stil in het stadion. Voetbal in zijn meest pure vorm, er alles aan doen om te winnen. Dat is El Superclásico.

bocriv

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s