VOETBALLOGIE terugblik op Eredivisie speelronde 22

De locomotief
Wie stopt Feyenoord? De Rotterdammers wonnen zaterdag thuis tegen FC Groningen hun 8e Eredivisiewedstrijd op rij. In deze 8 winstpartijen kreeg doelman Brad Jones overigens slechts twee (!) doelpunten tegen. Feyenoord is een locomotief die op stoom gekomen is en moeilijk af te stoppen is. Kan de Coolsingel al voorzichtig klaargemaakt worden?

De crisis
In de winterstop gold SC Heerenveen als grootste uitdager van de traditionele top 3. Goed voetbal en veel punten. In Heerenveen werd stiekem naar de bovenste drie plekken van de ranglijst gekeken. De laatste weken lijkt echter niets meer te lukken in Friesland. De laatste vier Eredivisie-duels leverden slechts één schamel punt op. Reza Ghoochannejhad scoort er lustig op los, maar dat is de laatste weken het enige lichtpuntje in het Abe Lenstra Stadion.

heerenveen1

De primeur
Willem II-linksback beleefde dit weekend een primeur. In zijn 90e Eredivisie-duel wist hij voor de eerste keer een doelpunt te maken. En hoe! Als een volleerd aanvaller je tegenstander uitkappen en de doelman kansloos laten. Een doelpunt met veel waarde, hij zette de Tilburgers namelijk op voorsprong tegen Vitesse. Een belangrijke goal, want het bleek de opmaak te zijn naar een verrassende 0-2 zege in Arnhem.

dk1

De wederopstanding
Het is feest in Deventer. Vorige week haalde Go Ahead Eagles drie punten binnen, en dit weekend wéér! Zes punten in 2 weken, ongekende luxe voor Kowet. De laatste plaats op de ranglijst is ingeruild voor de 15e plaats. Laat dat nou precies de plek zijn die de Eagles aan het eind van het seizoen willen bezetten. Één zwaluw maakt nog geen zomer, twee ook niet, maar de Eagles hebben de weg naar boven ingezet.

Voetballogie.com Speler van de week
Giovanni van Bronckhorst kan niet om Jens Toornstra heen. Vorige week tegen FC Twente was hij nog het slachtoffer van de terugkeer van El Ahmadi, maar deze week liet Toornstra weer zien waarom hij onmisbaar is in de Rotterdamse basiself. Kuyt is daar de leider, maar Toornstra is de Admiraal. Zet de lijnen uit, bepaalt wanneer er wel of geen druk gezet wordt en laat anderen beter voetballen. Heeft bovendien een neusje voor de goal en zorgde daarmee hoogstpersoonlijk voor de 2-0 overwinning op FC Groningen.

jt1

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s