VOETBALLOGIE terugblik op Eredivisie speelronde 23

De best of the rest
FC Utrecht wint thuis van FC Zwolle en is the best of the rest. Na de traditionele top 3 staan de Domstedelingen op de 4e plaats van de ranglijst. Coach Erik ten Hag lijkt zijn team aardig op de rit te hebben, en is hard op weg naar een plek in de felbegeerde play-offs om Europees voetbal. Goudhaantje tegen PEC Zwolle was Gyrano Kerk.

De blunder
Tim Krul werd begin dit jaar als opvolger van Jasper Cillessen naar Ajax gehaald. De sterke ontwikkeling van Andre Onana zat een debuut in de Arena echter in de weg. Krul kwam niet aan spelen toe, en verkaste naar AZ. Daar maakt hij tot nu toe een alles behalve zekere indruk. Maakte tegen Willem II een kapitale inschattingsfout, waardoor de zo zeker lijkende 3 punten in de blessuretijd alsnog weggegooid werden. Wordt Tim snel weer de oude?

krul.png

De nieuwe inschattingsfout
Opnieuw maakte scheidsrechter Serdar Gözübüyük een kapitale fout. Waar hij vorige week ten onrechte de rode kaart gaf aan Bacuna van FC Groningen, wees hij nu een strafschop toe aan FC Twente na een duikeling van Ünal. SC Heerenveen was woest, maar kon er niets aan veranderen. Klich benutte de strafschop en Twente won met 1-0. Tijd voor een korte vakantie voor Gözübüyük?

De t0p 3
Opnieuw geen puntverlies voor de top 3, Feyenoord, Ajax en PSV wisten alle drie voor de 6e week achter elkaar te winnen. Met nog 11 speelronden te gaan staan de Rotterdammers 5 en 8 punten los op de concurrentie. De komende weken speelt Feyenoord nog wel tegen zowel PSV als Ajax, dus spannend wordt het zeker.

Voetballogie.com Speler van de week
Ajax won dit weekend met 0-1 bij Vitesse. De grote man bij Ajax was dit keer niet iemand van wie je het verwacht. Nick Viergever speelde niet op zijn vaste plek centraal achterin, maar verving Daley Sinkgraven als linksback. Verdedigend sterk, aanvallend zeer actief en scoorde ook nog bijna. Puike wedstrijd van Viergever, en droeg daarmee bij aan de winst van de Amsterdammers.

viergever

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s