Foto en zijn verhaal: Echte mannen huilen

Het is emotie op zijn best. Mannelijke emotie welteverstaan. Zonder de context van de foto te weten is het lastig inschatten wat er gaande is. Heeft er zojuist een tragedie plaatsgevonden? Of is het juist een wonder?

Vraag een willekeurige Liverpool fan naar zijn gevoel bij deze foto en diegene krijgt spontaan kippenvel. Het wonder van Istanbul is net voorbij. Liverpool won zojuist haar zevende Europa Cup I en mocht zich de allerbeste noemen. Dat zorgt voor tranen bij de fans en ook bij Steven Gerrard, Liverpudlian pur sang. Het verhaal achter de winst maakt het alleen nog mooier.

Liverpool was al lang verslagen, met een rechtse directe werden de Engelsen knock out geslagen door AC Milan. En dat al na 45 minuten. Met een 3-0 voorsprong waande de Milanezen zich al de beste van Europa. De wedstrijd uitspelen en zorgen dat het niet nog harder op de broek geslagen werd, dat was de enige optie voor Liverpool. Maar The Reds rechtte de rug, veegde het bloed van het hoofd en stonden op als echte krijgers.

Het verhaal is bekend. Liverpool kwam, zag en overwon. Met een dansende Dudek als hoofdpersoon kroonde Liverpool zich als winnaar. De gifbeker helemaal leegdrinken om vervolgens de champagne te mogen ontkurken. Dat allemaal op het allerhoogste niveau. Dan komen er tranen bij iedereen die ‘rood’ is. Want echte mannen huilen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s