The yellow man

Al jaren doet Arsenal mee in de top van de Engelse Premier League. Maar telkens lukt het de ploeg van Arsene Wenger niet om echt mee te doen om het kampioenschap. Iedere nieuwe speler die het team komt versterken wordt gepresenteerd als grote aankoop, maar ook de komst van Mesut Özil of Alexis Sanchez kon niets veranderen aan de titelkansen van the Gunners.

Ook deze zomer was daar weer een grote aankoop. Wekelijks blonk Granit Xhaka uit bij het Duitse Borussia Mönchengladbach en de Zwitser speelde een bescheiden rol in de prestaties van Zwitserland op het afgelopen EK. De spotlights waren vooral op Xhaka gericht toen hij het tijdens het EK op nam tegen zijn broer. De oudere van de twee, Taulant Xhaka, speelt zijn interlands voor Albanië waardoor er dus in de Franse zomer een familiestrijd ontstond.

Op dat moment had Granit zijn contract bij Arsenal al getekend. Xhaka moest Arsenal dat laatste zetje richting de titel geven. De verwachtingen waren hooggespannen en dat leek de Zwitser in eerste instantie niet aan te kunnen. Veelvuldig was hij op de bank te vinden en als hij dan een keer inviel dan viel Xhaka op door zijn gele kaarten en niet vanwege zijn voetbalkwaliteiten.

Xhaka begon zijn draai in Londen te vinden maar de collectie gele kaarten bleef maar groeien. Het is op dit moment zelfs zo ver dat het vooral speciaal is wanneer de Zwitser een keer geen kaart kreeg. Talent heeft hij zeker, laat daar geen twijfel over bestaan. Maar op het veld lijkt Xhaka te veranderen in een gele variant van de Hulk. Alles wat in een straal van twee meter van hem beweegt loopt het risico om neer geschopt te worden. Sommige spelers hebben zo veel klasse dat alles wat ze aanraken in goud veranderd. Bij Granit Xhaka wordt alles wat hij aanraakt veranderd in een gele kaart.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s