VOETBALLOGIE terugblik op Eredivisie speelronde 27

De titelstrijd
De strijd om de bovenste plek in de ranglijst is al weken spannend. Gisteren deelde Feyenoord echter een flinke pak slaag uit door bij Heerenveen met 1-2 te winnen, waar Ajax bij Excelsior (nota bene Feyenoords stadgenoot) niet verder kwam dan 1-1, mede door een grote fout van Matthijs de Ligt. Het gat is nu 6 punten in het voordeel van de Rotterdammers. Feyenoord gaat nog op bezoek in Amsterdam, maar kan Ajax dit gat nog goedmaken? In Rotterdam wordt de Coolsingel langzamerhand klaargestoomd voor een huldiging.

deligt

De dark horse
Iedereen schreef PSV af na de verliespartij tegen Feyenoord, maar de Eindhovenaren blijven maar winnen. Zo ook dit weekend tegen Vitesse. Goudhaantje van de afgelopen weken Siem de Jong scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd, en bezorgde zijn team zo de 3 punten. PSV hijgt in de nek van Ajax. Schrijf ze niet af, want PSV bewees vorig jaar tot de laatste wedstrijd te blijven strijden.

De mooiste
Ongetwijfeld de mooiste goal van dit Eredivisie weekend was de goal van AZ-middenvelder Joris van Overeem. Met ontzettend veel gevoel en finesse wist hij de bal subliem over ADO-doelman Zwinkels te stiften. De goal van Van Overeem was tekenend voor de middag van AZ, het leek alsof de Alkmaarders alle schroom van zich af speelde en het zelfvertrouwen herwonnen hadden.

vanovereem

De degradatiezorgen
Waarschijnlijk gaan 4 teams uitmaken wie er degradeert of play-offs om degradatie gaan voetballen. Excelsior, Roda JC, ADO Den Haag en Go Ahead Eagles staan binnen 4 punten en vechten voor ieder punt. Verder omhoog kijken op de ranglijst zal lastig zijn, omdat het gat met plek 14 inmiddels 4 punten of meer is. Het degradatiespook zal de komende weken bij verschillende clubs ronddwalen.

De 3 punten op gras
PEC Zwolle had al 17 maanden geen wedstrijd op écht gras meer gewonnen. Uitduels op gras leverden dus al bijna anderhalf jaar geen 3 punten meer op. Gisteren was het dan eindelijk weer zo ver. Uitgerekend in de burenruzie tegen Go Ahead Eagles werd met 1-3 gewonnen. De IJsselderby werd daarmee in het voordeel van PEC beslist, die daarmee de Eagles op de laatste plaats laten staan.

Voetballogie Speler van de week
Niet voor de eerste keer is een speler van Feyenoord onze Speler van de week. Tonny Vilhena speelde een weergaloze wedstrijd tegen Heerenveen en zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat Feyenoord de 3 punten mee naar huis nam. Vilhena is één van de 3 straalmotoren op het Rotterdamse middenveld. Zijn aankomende schorsing zal een groot gemis zijn voor Feyenoord.

vilhena

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s