Brandley Kuwas, onmisbaar in Almelo

Een van dé revelaties van dit Eredivisie seizoen, Brandley Kuwas. Is dit seizoen onmisbaar bij Heracles Almelo, en miste dit seizoen dan ook pas één duel van de Almeloërs. Pas 24 jaar maar nu al zo belangrijk voor zijn team. Zijn goals, zijn flitsende acties en zijn tomeloze inzet maken van hem een echte publiekslieveling.

kuwas1

Brandley begint zijn profvoetbalcarriere bij FC Volendam, waar hij in augustus 2012 zijn debuut maakte. Met zijn lange dreadlocks en flitsende spel was hij een opvallende verschijning in de Jupiler League. Na drie succesvolle seizoenen bij Volendam is iedereen het er over eens; Kuwas hoort thuis in de Eredivsie.

kuwas3
Kuwas  bij FC Volendam

Excelsior slaat toe en haalt de aanvaller naar Kralingen. Daar laat hij meteen zien wat hij in huis heeft en speelt hij alle 34 duels speelt en tot vier doelpunten komt. Na één seizoen maakt hij de overstap naar Heracles Almelo. In de ploeg van trainer John Stegeman wordt hij ook al snel onmisbaar, een mooie toekomst lonkt.

Naast veldvoetballer is Brandley in zijn jonge jaren ook een zeer vaardig zaalvoetballer geweest. Zijn kwaliteiten in de kleine ruimte die hij in de zaal heeft ontwikkeld, toont hij nog regelmatig op het veld. Een lust voor het oog om Brandley een tegenstander te zien foppen en voorbij te lopen. Maar Brandley is completer dan dat. Een schot in zijn linkerbeen waar je u tegen zegt. Dat bewees hij afgelopen week tegen SC Heerenveen nog maar eens. Van een meter of twintig joeg hij een vrije trap onhoudbaar in de rechterbovenhoek.

Eind 2016 gaan de eerste geruchten dat Brandley Kuwas wel eens opgeroepen kan worden voor het Nederlands Elftal. Hij voert later zelfs een oriënterend gesprek met toenmalig bondscoach Danny Blind, maar tot een oproep is het tot op heden niet gekomen. Het lijkt een kwestie van tijd tot we Brandley in Oranje zullen zien.

Ondertussen maakte hij wel zijn debuut voor de nationale ploeg van Curaçao. Op 22 maart speelde hij in Willemstad mee in de oefenwedstrijd tegen El Salvador, en gaf daar meteen een assist. Omdat het hier om een oefenwedstrijd ging, is hij nog altijd vrij om op een later moment voor Nederland te kiezen. Als voetballiefhebber kunnen we natuurlijk alleen maar hopen dat hij zich zo blijft ontwikkelen, en snel in Oranje te bewonderen is.

kuwas2
Kuwas (zittend, 3e van links) in actie voor nationale ploeg van Curaçao

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s