VOETBALLOGIE terugblik op Eredivisie speelronde 30

De titelstrijd
In de bovenste regionen van de Eredivisie blijft het ongemeen spannend. Koploper Feyenoord verspeelde dure punten op bezoek bij PEC Zwolle, waar Ajax en PSV hun wedstrijden makkelijk won. Feyenoord begon enorm zwak tegen PEC, en stond na 13 minuten al met 2-0. Steven Berghuis redde met twee doelpunten alsnog één punt. De Rotterdammers staan nu nog 1 punt voor op Ajax, waardoor de laatste vier wedstrijden enorm spannend zullen worden.

pecfey

De degradatiezorgen
In Deventer worden de degradatiezorgen alsmaar groter. Inmiddels staat Go Ahead Eagles op 4 punten achterstand van een plek die recht geeft op nacompetitievoetbal. Boven de Eagles is het ook enorm spannend. Zowel Excelsior, Sparta, NEC en Roda JC staan op één punt van elkaar en zullen de komende weken strijden voor ieder punt.

Het spandoek
In de wedstrijd van de Eagles kreeg Elvis Manu al na 12 minuten de rode kaart voorgehouden na een vermeende handsbal op de doellijn. Heel Deventer was het niet eens met de beslissing van scheidsrechter vd Graaf, mede omdat Samuel Armeteros eerder voor een zelfde soort situatie niet bestraft werd. De supporters wisten hier wel raad mee, en maakten in de rust het spandoek met de vraag ‘Waarom rood?’. Een verzadigend antwoord hebben ze helaas nog niet.

spandoek

De bloedvorm
ADO den Haag is in bloedvorm. In één week 3 wedstrijden spelen én 9 punten pakken. Dat gebeurt niet vaak in Den Haag. Sinds Alfons Groenendijk het stokje overnam van Petrovic zijn de Hagenezen weer helemaal opgebloeid. Groenendijk laat het publiek weer genieten, zorgt dat Havenaar weer scoort, speelt mooi voetbal en zorgt dat ADO geen degradatiezorgen meer heeft. Dit weekend werd FC Groningen met 4-3 verslagen, waardoor Groningen-coach Faber onder druk staat.

Voetballogie Speler van de week
Ricky van Wolfswinkel bloeit helemaal op in de race om de topscorerstitel van de Eredivisie. ‘Hattricky’ staat momenteel nog maar één doelpunt achter op de spits van Feyenoord, Nicolai Jörgensen. Bovendien was hij met zijn goals de eerste speler die dit seizoen een hattrick maakte door te scoren met zowel zijn linkervoet, rechtervoet als met zijn hoofd.

svdw

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s