VOETBALLOGIE terugblik op MLS speelronde 7

Wedstrijd van de week:

De VOETBALLOIGIE wedstrijd van de week was er deze week eentje uit de kelder van de MLS. Twee ploegen die sinds de start van de competitie tegenvallen namen het in het Talen Energy Stadium tegen elkaar op. Thuisploeg Philadelphia Union probeerde de eerste winst te pakken tegen Montreal Impact. Roland Alberg lijkt eindelijk weer zijn basisplek veroverd te hebben en dat liet hij ook meteen zien. Na vijf minuten werd de oud speler van ADO Den Haag weggestuurd door Charles Sarpong en de Nederlanders bleek een koele kikker en zorgde voor de voorsprong voor Philadelphia en daarmee ook voor de eerste Nederlandse MLS goal van deze jaargang. Sarpong had bij de 1-0 nog de assist maar zorgde er even later voor dat de score verdubbeld werd. Nog voor rust kreeg Union een penalty. Alberg eiste de bal op en zorgde, zij het met enig fortuin, voor een 3-0 voorsprong voor de Union. Iedereen dacht dat de buit binnen was maar toen begon de grote Ignacio Piatti show. De kleine spelmaker van Montreal bracht nog in de eerste helft het verschil terug naar twee. Aan de hand van de Argentijn kwam Montreal Impact helemaal terug in de wedstrijd en zelfs nog langszij. Na twee doelpunten van Jackson-Hamel bleven beide ploegen steken op één punt. Voor Philadelphia Union voelde dat als een nederlaag terwijl de Canadezen toch een punt hadden gewonnen.

Speler van de week:

Als er één speler is die de afgelopen anderhalf jaar al indruk maakt in de MLS dan is het Darlington Nagbe. De sterspeler van Portland Timbers speelde deze ronde ook weer een indrukwekkende wedstrijd.  In eigen huis ontving de kampioen van 2015 Vancouver Whitecaps. Amerikaans international Darlington Nagbe had niet veel tijd nodig om in de spotlights te komen. Met een prachtige doelpunt zette hij Portland op voorsprong. Maar Nagbe bleef heel de wedstrijd doorgaan en wordt met de week sterker lijkt het wel. Het gaat voor mijn gevoel niet lang meer duren totdat Nagbe een vaste waarde in de basiself van Team USA gaat worden. Deze speelronde was hij in ieder geval de allerbeste.

 Tegenvaller van de week:

Waar LA Galaxy de laatste twee weken weer een klein sprankje hoop kreeg op een leuk seizoen werd dat dit weekend weer helemaal de grond in geboord. In de thuiswedstrijd tegen Seattle Sounders stonden de mannen uit Los Angeles al met 3-0 achter. Eerlijk is eerlijk, nu speelde Seattle Sounders ook wel een hele goede wedstrijd maar LA Galaxy was machteloos. Terwijl LA Galaxy normaal gesproken in eigen huis moeilijk te kloppen is, was dat deze speelronde niet het geval. Er moet is gaan veranderen in het zuiden Californië want anders kan het wel eens een heel lang seizoen worden.

 Goal van de week:

Net als bij de speler van de week is ook deze eer voor Darlington Nagbe. De goal waarmee hij Portland op een 1-0 zette was van grote schoonheid. De actie, de afronding, het benaderde perfectie. Mede door die goal won Portland Timbers dus ook met 2-1 van Vancouver Whitecaps en staat het bovenaan in de totale ranglijst van de MLS.

 

Nederlanders in deze speelronde:

De rol van Roland Alberg is uitvoerig beschreven bij de wedstrijd van de week. De Nederlander kreeg met een 3-2 voorsprong nog een soort van publiekswissel maar de late treffer van Jackson-Hamal zorgde toch nog voor een mineurstemming in Philadelphia. Danny Hoesen startte midweeks nog in het elftal van San José Earthquakes maar mocht dit weekend gewoon weer vanaf de bank beginnen. Na ruim een uur speler verving hij de Costa Ricaan Marcos Ureña. Kansen creëren lukte hem niet en ook bij de tegentreffer van Alberto Elis zag de aanvaller er in verdedigend opzicht niet al te best uit. Geen beste speelronde dus voor Danny Hoesen. Chicago Fire had sinds de komst van Bastian Schweinsteiger niet meer verloren maar het was op zaterdag wel totaal kansloos in en tegen Toronto. Michael de Leeuw en Johan Kappelhof mochten beide starten van trainer Veljko Paunovic. De Leeuw werd na 61 minuten gewisseld en Kappelhof bleef heel de wedstrijd staan in de met 3-1 verloren wedstrijd tegen Toronto FC.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s