Top-5 miskopen bij Ajax

Heiko Westermann vertrekt bij Ajax. In de zomer van 2016 werd hij naar Amsterdam gehaald om de jonge verdediging te voorzien van een brok ervaring, sturing en leiding. Hij moest de voorman van de Amsterdamse defensie worden. Het liep echter anders. Westermann viel in één van zijn eerste wedstrijden voor Ajax, uit tegen PAOK, door de mand en haalde sindsdien de lachers op zijn hand. Talent Matthijs de Ligt haalde hem in en is niet meer weg te denken uit de verdediging. Na een jaar vertrekt Westermann door de achterdeur en kan zijn naam worden toegevoegd aan het lijstje Miskopen in Amsterdam.

Speciaal daarom, een top 5 van de grootste miskopen bij Ajax. En dan vergeten we voor het gemak nog Thimothée Atouba, Bruno Silva, Georgi Kinkladze, Teemu Tainio, Miralem Sulejmani en waarschijnlijk nog vele anderen.

5. Ivan Gabrich

Louis van Gaal noemde hem een rots, een ijzersterke spits die nooit omviel. In zijn jaartje in Amsterdam lag hij echter vaker op de grond dan dat hij stond. Werd voor omgerekend 6 miljoen euro naar Amsterdam gehaald en betaalde dat bedrag terug door 0 keer te scoren in 10 wedstrijden. Na één jaar werd afscheid van hem genomen. Velen herinneren zich hem nog, maar niet vanwege zijn goals.

gabrich

4. Albert Luque

Spanjaard die buiten Spanje nooit zou floreren. Toch durfde Ajax het aan. Luque bewees in zijn jaren bij Deportivo La Coruña dat hij een topper in wording was. Zat bij de Spaanse selectie op het WK in 2002 en scoorde er in de Primera Division. Er werd onder andere door zijn vorstelijk salaris veel van hem verwacht, maar dit is er nooit uitgekomen. Na één seizoen verliet ook Luque Amsterdam, om terug te keren naar Spanje.

luque

3. Ismael Urzaiz

Urzaiz was boegbeeld van Athletic Bilbao, al jaren lang. Aanvoeder en topscorer van de club en goed voor 122 goals, maar toe aan een buitelands avontuur. Bij Ajax kon hij breekijzer worden. De man die een wedstrijd open kan breken met zijn neusje voor de goal. Urzaiz kwam echter maar tot 3 invalbeuren en wist daarin niet te scoren. Zijn carriere was daarmee direct over.

2. Niki Zimling

In Nederland kende men Zimling van zijn tijd bij NEC. Bij Ajax had men in 2014 behoefte aan routine en ervaring op het middenveld, en kwamen ze uit bij Zimling. De supporters reageerde verbaasd, genoeg geld op de bank maar uitkomen bij spelers van zijn kaliber. Ondanks het voordeel van de twijfel die hij kreeg, kon hij het niet waarmaken. Simpelweg niet goed genoeg. Na een aantal invalbeurtjes wist met genoeg, de toekomst van Zimling ligt niet in Amsterdam.

zimling

1. Samuel Kuffour

Bijna 60 interlands voor Ghana, jarenlang een vaste kracht bij Bayern Munchen en de hardheid van de Serie A opgedaan bij AS Roma. Samuel Kuffour was de ideale man om de defensie bij Ajax te leiden na het stoppen van Jaap Stam. Dat was volgens de leiding van Ajax een goed salaris waard. Niemand kan echter één goede wedstrijd van Kuffour bij Ajax herinneren. Niet zo gek, hij speelde er ook maar 2. Met viel bombarie binnengehaald, maar geruisloos weer vertrokken.

kuffour


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s