Eredivisie voorbeschouwing: NAC Breda

Het heerlijk ‘avondje NAC’ is weer terug in de Eredivisie. Twee seizoenen hebben de Brabanders er over gedaan om weer terug te keren op het hoogste niveau. De afgelopen jaargang was niet de beste uit de historie voor NAC maar via de play-offs wisten ze toch weer de Eredivisie te bereiken. Vlak voor de kerst in 2016 werd Marinus Dijkhuizen nog ontslagen als trainer van NAC Breda. Cultheld Stijn Vreven moest de club weer op het rechte spoor krijgen. Qua resultaten ging het maar een fractie beter maar de rust keerde enigszins terug in het Rat Verlegh Stadion en dat was al een hele tijd geleden. Maar de Jupiler League is iets heel anders dan de Eredivisie. Toch wil Stijn Vreven het ‘D-woord’ niet in zijn mond nemen. Dat valt de Belg zeker te prijzen, maar of het realistisch is?

Selectie:

Kijkend naar de selectie dan valt er één ding heel erg op. De gemiddelde leeftijd is heel erg jong. Dan hoeft niet altijd erg te zijn maar voor een ploeg die naar alle waarschijnlijkheid in onderste regionen gaat eindigen is dat niet heel makkelijk. Een stukje ervaring kan misschien net voor dat kleine stukje verschil zorgen. Om de ploeg in de Eredivisie te houden, klopte NAC weer aan bij Manchester City. De Citizens stallen drie spelers in Breda zodat zij ervaring kunnen opdoen en NAC kunnen helpen in hun strijd tegen degradatie. Pablo Marí, Paolo Fernandes en Thierry Ambrose moeten NAC de impuls geven die ze misschien wel nodig hebben. Ook werd er flink bij PSV ‘geshopt’ door de Bredanaren. Menno Koch en Rai Vloet komen allebei over van de Eindhovenaren. Grote aderlating voor NAC is het vertrek van keeper Jorn Brondeel. Die goalie die het afgelopen seizoen onder de lat stond voor NAC vertrok naar FC Twente. Nigel Bertrams (ook ex-PSV) kwam over van Willem II en mag samen met Andries Noppert gaan uitvechten wie de eerste keus onder de lat gaat worden. Grootste verlies is het wegvallen van spits Cyriel Dessers. De aanvaller verruilde deze zomer Breda voor Utrecht en dat gaat een groot gemis worden in het Rat Verlegh Stadion.

NAC Breda moet het komend seizoen doen zonder de naar FC Utrecht vertrokken Cyriel Dessers.

Prognose:

Kijkend naar het recente verleden en naar de huidige selectie, kunnen we niet anders concluderen dat het een zwaar jaar gaat worden voor NAC. De club moet hopen dat het achter de schermen een keer een jaartje rustig blijft en dat de talenten in de selectie kunnen laten zien wat ze in huis hebben. Met heel veel geluk kan de ploeg zo maar eens de verrassing van het komende seizoen worden. Maar wij denken dat NAC en Roda JC gaan uitmaken wie er rechtstreeks degradeert aan het einde van het seizoen. Maar met het ‘avondje NAC’ weer op het programma, wordt de Eredivisie wel meteen weer een stuk leuker!

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s