Eredivisie voorbeschouwing: VVV-Venlo

Het Limburgse VVV-Venlo kroonde zich het afgelopen seizoen tot kampioen van de Jupiler League. Dat was zeker terecht. De Geel-Zwarten speelde frivool en was vanaf speelronde één de grote favoriet voor de titel. Het is een van de weinige Limburgse clubs waar vooral op hun prestaties gesproken wordt en niet over allerlei randzaken. Het heeft vier seizoen geduurd maar ‘De Koel’ is weer terug in de Eredivisie, de trap is weer terug, VVV is terug. De tijd dat VVV een echte uitblinker had met Keisuke Honda of Nordin Amrabat zijn wel vervlogen. Het is een beetje een standaardpraatje in de voetballerij maar de prestaties van VVV is een echte teamprestatie. Maar als kampioen en dus promovendus wordt het natuurlijk een lastig seizoen, maar het spel van vorig seizoen zorgt wel voor enig optimisme.

Selectie:

Ralf Seuntjes en Vito van Crooy als doelpuntenakers, Danny Post als leider en Clint Leemans en Tristan Dekker als de talenten van de ploeg. VVV is een gebalanceerd team zonder echte uitblinkers. Grootste tegenvaller voor de Limburgers is het vertrek van Joey Sleegers. Ooit een van de grootste talenten uit de Feyenoord jeugd maar komend seizoen weer te zien in de Jupiler League. Sleegers vertrekt namelijk naar degradant NEC. Dat de ploeg kwaliteit en talent heeft, is wel duidelijk. Toch is trainer Maurice Steijn er niet gerust op. Een week geleden zei hij nog dat de selectie nog niet Eredivisie waardig is. De vraag is of deze mannen van VVV het nu ook in de Eredivisie kunnen laten zien. Want de Jupiler League is toch een flink niveautje lager. Belangrijkste en grootste aankoop tot nu toe is die van keeper Lars Unnerstall. De doelman komt over van Fortuna Düsseldorf en heeft zelfs al ervaring in de Champions League.

Prognose:

Voor een promovendus wordt het altijd een moeilijk verhaal in de Eredivisie. De doelstelling zal ongetwijfeld directe handhaving zijn. Vorig seizoen was de ploeg in bijna iedere wedstrijd de bovenliggende partij en konden ze het spel spelen wat ze graag willen. Deze jaargang gaat dat anders worden want de meeste tegenstanders zijn op papier gewoon sterker van VVV. Kan de ploeg zich ingraven en misschien wel op de counter spelen? Of houdt het zich vast aan de eigen filosofie en gaat het proberen te voetballen. Onze prognose is dat VVV sterk genoeg is om zich te handhaven in de Eredivisie. Een klein onderling wedstrijd wat er nog bij komt is prijs voor beste Limburgse club. Gaat Roda JC die ‘titel’ pakken of kan VVV vriend en vijand verbazen. Het wordt een spannend seizoen voor de Venlonaren.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s