Eredivisie voorbeschouwing: Sparta Rotterdam

Voor heel even ligt er weer echt gras in het mooiste stadion van Nederland. Tijdens het EK Vrouwenvoetbal moest het kunstgras in het Kasteel worden opgeturnd tot echt gras. Het is zonde dat we dat niet heel het seizoen kunnen zien. Wat we wel weer 34 wedstrijden kunnen zien is Sparta Rotterdam zelf. Het was op het nippertje maar de Rotterdammers ontliepen de playoffs om degradatie. De doelstelling was bereikt want dat was handhaving. Maar dat het in het komende seizoen beter moet, dat lijkt wel duidelijk. Zeker omdat het lijkt dat de concurrentie beter is geworden.

Selectie:

Sparta Rotterdam heeft in de afgelopen transferperiode toch best wel wat kwaliteit ingeleverd. Martin Pušic werd gehuurd van FC Midtjylland en scoorde het vorige seizoen zes keer in 14 wedstrijden. Ook het grote talent uit de eigen opleiding vertrok uit Rotterdam. Denzel Dumfries verruilt Sparta voor sc Heerenveen. Een andere vaste kracht uit de defensie vertrekt ook bij Sparta. Mart Dijkstra gaat naar NEC en gaat dus spelen in de Jupiler League. Tot nu toe heeft Sparta daar nog niet heel veel voor teruggekregen. Franck Bambock speelde vorig jaar een handjevol wedstrijden op het tweede niveau van Spanje bij Huesca, voor Dalibor Volas is Sparta de vierde club in twee jaar tijd en de Belgisch-Spaanse doelman Alexandro Craninx was vorig seizoen nog de reservekeeper van het Real Madrid B. Conclusie is dus dat tot op dit moment Sparta vooral heeft ingeleverd en daar nog weinig voor teruggekomen is.

Prognose:

Het gaat een heel zwaar jaar worden voor Sparta Rotterdam. NAC Breda en Roda JC lijken vooraf de grootste concurrenten voor Sparta in de strijd tegen degradatie. Vorig seizoen lukte het de ploeg van Alex Pastoor om de playoffs te ontwijken doordat het een iets beter doelsaldo had dan NEC. Dit seizoen heeft de ploeg wel wat doelpunten ingeleverd dus of ze dat kunstje kunnen herhalen is maar zeer de vraag. Het is eigenlijk hopen voor Sparta dat er weer een pareltje uit de jeugdopleiding door komt. Maar dat het lastig gaat worden, dat moge duidelijk zijn.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s