Eredivisie voorbeschouwing: PEC Zwolle

Deze ploeg was een beetje de tegenvaller van het vorige seizoen. Waar het in de seizoenen daarvoor bekend stond om hun attractieve spel, viel dat vorig jaar flink tegen. Het eindigde met slechts één punt voorsprong op NEC dat met een 16e plek playoffs moest spelen. De grootste problemen bevonden zich in de defensie en dan met name de keeper. Mickey van der Hart was op zijn zachtst gezegd niet de meeste stabiele factor in de Eredivisie. Daarnaast waren de aanvallers ook niet altijd in vorm. De Zwollenaren scoorden slechts 39 keer en dat is toch wel aan de magere kant. Dit seizoen moet het seizoen van de revanche zijn PEC Zwolle. Ron Jans vertrok en John van ’t Schip kwam. Nieuw seizoen, nieuwe trainer en dus vooral nieuwe kansen.

Selectie:

PEC Zwolle heeft ongetwijfeld goed geëvolueerd. De problemen van vorig jaar lijken in eerste instantie redelijk goed opgelost. Diederik Boer komt over van Ajax en keert daarmee terug op het oude nest. Belangrijker is nog dat het nu lijkt dat PEC Zwolle weer een betrouwbare keeper heeft. Ook aan het gebrek aan doelpunten werd gedacht. Piotr Parzyszek is de spits die overkwam van De Graafschap en daarmee lijkt de gewenst spits binnen. Daarnaast zijn ook Dico Koppers, Erik Bakker en Younes Namli prima spelers die wel degelijk iets toe kunnen voegen. PEC Zwolle lijkt prima aankopen te hebben gedaan en kan zo maar eens weer het ‘oude’ PEC Zwolle gaan worden.

Prognose:

Het vorige seizoen was een incident, daar zijn we bij VOETBALLOGIE  van overtuigd. We zijn wel benieuwd hoe het in Zwolle zal gaan zonder Ron Jans. De trainer leek jarenlang van ontzettend grote waarde te zijn bij PEC. Als Van ’t Schip slim is, verandert hij niet heel veel aan de speelwijze. Misschien zorgt het wel voor een positieve prikkel dat er een nieuwe hoofd voor de groep staat. Dit seizoen gaat PEC Zwolle ‘gewoon’ weer strijden om Europees voetbal.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s