Eredivisie voorbeschouwing: Willem II

Het seizoen 2016/2017 was een beetje een flets seizoen voor Willem II. Het was weinig opmerkelijk, niet echt in de spotlights maar ook niet echt in de problemen geweest. Twee punten boven de degradatiestreep maar aan de andere kant ook maar zeven punten onder de streep voor playoffs voor Europees voetbal. Het pareltje van de vorige jaargang was spits Fran Sol. Eigenlijk de enige speler die echt kon scoren. Daar lag misschien ook wel het probleem voor de Tilburgers. Alleen Roda JC scoorde minder dan Willem II. Daar tegenover staat wel dat alleen de top vijf minder doelpunten tegen kreeg. Weinig scoren, weinig tegen krijgen, kortom een redelijk saai seizoen voor Willem II. Tijd voor verandering.

Selectie:

Maar liefst dertien spelers vertrokken bij Willem II in de huidige transferperiode. Belangrijkste voorbeelden daarvan zijn Kostas Lamprou, Dries Wuytens, Funso Ojo en Erik Falkenburg. Grote nieuwe namen zijn daar echter niet voor in de plaats gekomen. Er is dus flink wat werk aan de winkel voor Erwin van de Looi en zijn staf. De Duitse keeper Timon Wellenreuther is de man die Kostas Lamprou moet doen vergeten. Wellenreuther is Duits jeugdinternational en keepte al een handje vol wedstrijden in het eerste van Schalke 04. Ideaal voor de Tilburgers zou zijn als topscorer Fran Sol nog een maatje erbij krijgt in de voorhoede. Nu ligt de focus bij de tegenstanders volledig op de Spanjaard. Met iemand er bij kan Willem II misschien gaan verrassen. Als men op papier kijkt dan heeft Willem II vooralsnog vooral ingeleverd en niet voldoende geïnvesteerd.

Prognose:

Kwalitatief is het er in Tilburg niet op vooruit gegaan. Omdat het gaatje met de plaatsen 16 en 17 op de ranglijst niet heel groot was, wordt het met deze selectie een lastig verhaal voor Willem II. Voordeel voor de Brabanders is dat er een heleboel clubs zijn die qua selectie niet veel voor elkaar onderdoen. Geluk speelt in die regio van de ranglijst een redelijk grote rol. Met een beetje geluk doe je dus mee om Europees voetbal, met een beetje pech degradeer je aan het einde van het seizoen. Lastig wordt het voor Willem II, maar de playoffs voor degradatie moeten wel te ontwijken zijn.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s