Eredivisie voorbeschouwing: ADO Den Haag

De eerste drie wedstrijden winnen, dromen van het kampioenschap, een dipje krijgen, trainer ontslaan, Aziatische geldkraan openzetten, Aziatische geldkraan dichtdraaien, nieuwe trainer aannemen, strijden tegen degradatie, toch meedoen om Europees voetbal. Het was een bewogen jaar voor ADO Den Haag. Uiteindelijk kunnen we wel zeggen dat ADO een prima seizoen heeft gedraaid met een elfde plek op de ranglijst. Zal het ooit rustig worden bij ADO Den Haag? Vooralsnog lijken de prestaties er niet heel erg onder de lijden.

Selectie:

De uitloop was groot bij ADO Den Haag tijdens de afgelopen transferperiode. Belangrijkste namen die vertrokken waren Mike Havenaar, Giovanni Kasteneer, Ruben Schaken en Dion Malone. Maar de ploeg krijgt er wel een topper voor terug. Lex Immers keert na een aantal jaar weer terug op het oude nest. Na tussenstops bij Feyenoord, Cardiff City en Club Brugge moet Immers nu weer de grote man gaan worden in Den Haag. Daarnaast komen ook spelers als Bas Kuipers en Elson Hooi de ploeg versterken. De kwaliteit van de selectie zal niet heel veel onderdoen voor de kwaliteit van het afgelopen seizoen.

Prognose:

Het gaat bij ADO Den Haag of heel erg goed of heel erg slecht. Er lijkt geen middenweg te zijn. Het afgelopen seizoen heeft ADO een goed seizoen gedraaid, zeker kijkend naar de positie op de ranglijst. We moeten nu niet gaan doen alsof Lex Immers de verlosser van Den Haag wordt, maar met zijn kwaliteiten mag er best meer van ADO Den Haag verwacht worden. Dat doen wij dus ook. Het gat tussen een plek om Europees voetbal en plaats elf was niet groot. Die kloof is zeker te overbruggen. Dus het zal ons niet verbazen als we ook deze jaargang een prima ADO te zien krijgen. Misschien worden de mannen in geel en groen wel de verrassing van het seizoen. Maar als er één club onvoorspelbaar is, dan is het ADO Den Haag wel.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s