Eredivisie voorbeschouwing: Heracles Almelo

De ploeg uit Almelo heeft evenveel punten verzameld tijdens het afgelopen seizoen als sc Heerenveen en FC Groningen. Door een slechter doelsaldo mocht Heracles echter niet deelnemen aan de playoffs voor Europees voetbal. Dat was voor mannen uit Almelo toch wel een kleine kater aangezien de ploeg eerder dat seizoen voor het eerst mocht deelnemen aan de Europa League. Uiteindelijk eindigde Heracles het seizoen op een tiende plek en dat is niet eens zo onverdienstelijk voor de ploeg. In heel de historie eindigde de ploeg slechts vier keer hoger.

Selectie:

Eerder in de voorbereiding gaf trainer John Stegeman aan dat hij opnieuw moest beginnen. Vier basisspelers lieten Heracles achter zich om hun carrière elders voort te zetten. Robin Gosens, Thomas Bruns, Justin Hoogma en Mike te Wierik zijn komend seizoen niet meer in het zwart met wit te bewonderen. De grote vraag is ook of topscorer Samuel Armenteros bij de club blijft. Heracles heeft wel al een beetje ingespeeld op het vertrek van de belangrijke krachten. Zo zijn bijvoorbeeld Paul Gladon, Bart van Hintum en Dries Wuytens gehaald. Het lijkt er vooralsnog op dat Heracles wel iets heeft ingeleverd maar ook weer niet zo veel dat het heel spannend gaat worden voor de Tukkers dit seizoen.

Prognose:

Twee seizoenen geleden was echt een topjaar voor Heracles. Het afgelopen seizoen daalde de ploeg op de ranglijst naar een plek die beter bij hen past. Bovenaan het rechterrijtje is normaal gesproken de plaats waar we Heracles Almelo terugvinden. Dat zal dit seizoen niet anders zijn. Plek 12 of 13 zonder ook maar één moment echt in de problemen te komen. Het wordt niet het meest sprankelende seizoen maar op in het kunstgras in eigen huis haalt Heralces toch genoeg punten om lekker mee te doen in de Eredivisie.

Mike te Wierik vertrok bij Heracles Almelo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s