Eredivisie voorbeschouwing: SC Heerenveen

SC Heerenveen, jarenlang een stabiele subtopper die zo graag de aansluiting zoekt met de traditionele top 3. Vorig jaar begon men in Friesland goed. Ze draaide lange tijd bovenin mee en tijdens de winterstop was de afstand naar de bovenste plek maar een aantal punten. Vol verwachting werd naar het tweede deel van de competitie uitgekeken, maar dit bracht niet wat men ervan verwacht had. Het liep niet meer in Heerenveen. Er werd meer verloren dan men hoopte, en ook de komst van wonderkind Odegaard kan daar geen verandering in brengen. Het seizoen ging als een nachtkaars uit en het team van Jurgen Streppel was dan ook toe aan een nieuw seizoen.

samenvatting-sc-heerenveen-heracles-almelo-3-1-1000x667

Selectie:

Nieuw jaar, nieuwe kansen. Aanvoerder, doelman en sterkhouder Erwin Mulder koos voor een buitelands avontuur en wordt opgevolgd door Warner Hahn. Ook centraal in de defensie verloor Heerenveen een sterke speler. Jeremaiah St. Juste vertrok naar Feyenoord. Als vervanger haalden de Friezen Denzel Dumfries van Sparta en Daniel Hoegh van FC Basel.  In de voorhoede vertrekt Henk Veerman naar alle waarschijnlijkheid, maar zijn vervanger staat klaar. Marco Rojas komt over van Melbourne Victory en moet samen met Reza Ghoochannejhad voor de doelpunten in het Abe Lenstra Stadion gaan zorgen.

Prognose:

Coach Jurgen Streppel is er alles aan gelegen om dit seizoen beter te presteren dan afgelopen seizoen. Wil men in Friesland de stap naar de top maken, dan is dit seizoen het seizoen om te oogsten. Ambitie genoeg, kwalitatief is het allemaal nog niet top off the bill. Wij verwachten SC Heerenveen dit jaar in het linkerrijtje, maar hoog zal het niet zijn. Een plek in de Play-offs is een mooie doelstelling.

hahn


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s