Eredivisie voorbeschouwing: Vitesse

Voor het eerst in het 125-jarig bestaan haalde Vitesse een prijs. Ricky van Wolfswinkel werd de man van de wedstrijd tijdens de finale van de KNVB Beker. Het was de bekroning van een prachtig seizoen voor Vitesse. Het eindigde op een verdienstelijke vijfde plaats en door de winst van de beker speelt de ploeg komend seizoen ook nog eens Europees voetbal. Vitesse deed het met een handvol huurlingen maar desondanks was het wel een hecht team. Hoe gaat Vitesse het doen nu ze minimaal zes wedstrijden in de Europa League gaan spelen?

 

Selectie:

Zoals bij zoveel teams in de Eredivisie heeft ook Vitesse hun sterspelers zien vertrekken. Ricky van Wolfswinkel zorgde voor de doelpunten maar gaat dat nu doen voor FC Basel. Lewis Baker keert terug naar Chelsea en zijn maatje op het middenveld Marvelous Nakamba gaat zijn geluk beproeven in België. Dat waren toch drie van de sleutelspelers die het afgelopen seizoen Vitesse naar de KNVB Beker leidde. Ook Kevin Diks vertrok weer uit Arnhem. Het talent uit eigen opleiding werd gehuurd van Fiorentina. Tim Matavz is de man die Van Wolfswinkel moet doen vergeten in Arhnem. Daarnaast is de komst van Bryan Linssen opvallend. De buitenspeler kan met zijn energie en enthousiasme een positieve impuls geven aan het team. Thomas Bruns gaat de rol van Lewis Baker overnemen en Remko Pasveer krijgt na zijn overstap van PSV meteen een basisplaats. De oud-keeper van Heracles Almelo en FC Twente lijkt de concurrentiestrijd met Eloy Room zijn voordeel hebben beslist.

  

Prognose:

Tijdens het duel om de Johan Cruijff was duidelijk dat Vitesse nog steeds een goed gebalanceerd team heeft. Het dwong Feyenoord tot het uiterste en wist uiteindelijk pas na penalty’s te verliezen van de regerend kampioen. Maar de kwaliteiten van Van Wolfswinkel en Baker lijken niet zo maar vervangbaar. Dat gaat tijd kosten maar de rest van de selectie beschikt ook over de nodige kwaliteiten. Met kapitein Kashia voorop gaat de ploeg ten strijde, hopend op weer een plek in de top vijf.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s