Eredivisie voorbeschouwing: PSV

De kampioen van 2015 en 2016 begon met alle goede verwachtingen aan het vorige seizoen. In de eerste officiële wedstrijd werd meteen de Johan Cruijff Schaal gewonnen, maar al vrij snel daarna ging het bergafwaarts. Nipte overwinningen in de competitie, in de Champions League kon het geen potten breken en leek het allemaal niet zo lekker te lopen als in de jaren daarvoor. Het verloor in de competitie slechts twee keer, beide keren van landskampioen Feyenoord. Maar het aantal gelijke spelen heeft PSV de das omgedaan. Aan het begin van dit seizoen leek het alleen maar erger te worden. Het Kroatische NK Osijek was met twee keer 1-0 te sterk en PSV plaatste zich voor het eerst in ruim veertig jaar niet voor een Europees hoofdtoernooi. De druk heeft nooit hoger gelegen zo vroeg in het seizoen.

Selectie:

Andres Guaradado en Hector Moreno waren de afgelopen jaren sterkhouders in het team van Phillip Cocu maar beide Mexicanen vertrokken deze zomer bij PSV. Daar kwam wel een andere Mexicaan voor terug. Het gonsde al een tijdje rond maar Hirving Lozano is vanaf deze zomer echt een een PSV’er. Hij is de buitenspeler waar de fans al zo lang op hebben gewacht. Ook Jetro Willems liet PSV achter zich. Eerlijk is eerlijk, Willems had niet zijn beste seizoen maar de linksback was wel nog steeds van grote waarde voor PSV. Marco van Ginkel wordt wederom gehuurd van Chelsea alleen nu wel vanaf het begin van het seizoen. Derrick Luckassen moet de vervanger van Moreno worden in het hart van de defensie. Een ander groot gemis is het vertrek van Davy Pröpper. De middenvelder koos voor een avontuur in de Premier League bij Brighton and Hove Albion.

Prognose:

Vooraf zou je zeggen dat PSV gewoon weer mee gaat strijden om de titel. Maar de nederlagen tegen NK Osijek laten ons toch twijfelen. Was dit een incident of is het structureel? Wij van voetballogie denken dat dit een eenmalig incident was en dat PSV bovenin mee zal draaien. Ajax lijkt op dit moment wel de sterkste van de traditionele top drie maar een klein foutje kan je zo maar het kampioenschap kosten.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s