WK 2018: Zuid-Korea

Kwalificatie:

Waar de laatste jaren Zuid-Korea zich altijd redelijk eenvoudig wist te plaatsen voor het WK was het deze cyclus iets lastiger. Het geluk voor de Zuid-Koreanen was dat het in de ‘gemakkelijke’ poule zat. Met Iran als enige concurrent was de spanning niet heel hoog bij de Aziaten. Twee ploegen gaan automatisch naar het WK en de twee nummers drie spelen in een onderlinge play-off nog voor het vijfde Aziatische ticket. Met vijftien punten uit tien wedstrijd eindigt de ploeg als tweede. Genoeg voor directe plaatsing. Het verschil met de nummer vier, waarmee je uitgeschakeld bent, is slechts twee punten. Maar daar zal niemand in Zuid-Korea op dit moment ook maar iets om geven.

Sterspeler:

Heung-Min Son is zonder twijfel de echte ster van het Zuid-Koreaanse voetbal op dit moment. De aanvaller van Tottenham Hotspur is op dit moment de hoop in donkere dagen. Son vormt in Londen een prachtig kwartet met Christian Eriksen, Dele Alli en Harry Kane. Zijn teamgenoten in het nationale elftal zijn echter van een iets minder niveau waardoor de druk volledig op de schouders komt van Son. Voordeel is wel dat hij al enige ervaring heeft. Tijdens het WK van 2014 speelde hij in alle drie de groepswedstrijden waarin hij één keer tot scoren kwam.

Historie:

Dit wordt een jubileum voor Zuid-Korea want dit wordt hun 10e deelname aan een WK. Het is ook nog eens de negende deelname op rij.  Dat doen alleen de toplanden Spanje, Duitsland, Brazilië en Argentinië de Zuid-Koreanen na. Hoogtepunt was natuurlijk het toernooi in eigen land onder leiding van Guus Hiddink. Zuid-Korea verraste vriend en vijand en eindige als vierde op dat toernooi. In 2010 haalde de ploeg de achtste finale maar voor de rest was de groepsfase altijd het eindstation voor de Aziatische tijgers. Met weemoed wordt er nog terug gedacht aan dat prachtige toernooi in 2002.

Voorspelling:

Wereldkampioen Duitsland, het verfrissende Mexico en het stroeve stoïcijnse Zweden. De loting valt niet mee voor Zuid-Korea. Het zal allemaal precies goed moeten vallen en de spelers zullen allemaal op hun top moeten zijn. Dan, en alleen dan, is er heel misschien een kans voor de Zuid-Koreanen. Zonder thuisvoordeel, met een selectie zonder al te veel sterren, zal het ontzettend lastig worden. Het enige waar men in Korea hoop uit kan putten is het WK van 2002. Toen kwam de ploeg uit het niets, verbaasde alles en iedereen en haalde bijna de finale. Maar of ze daar nog een keer toe in staat zijn is zeer twijfelachtig. De Koreanen hebben ons toen wel geleerd dat onmogelijk niet in hun woordenboek staat. Realistisch gezien kunnen we wel zeggen dat het voor Zuid-Korea eindigt waar het zal beginnen. In de groepsfase.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s