WK 2018: Tunesië

Kwalificatie:

Afrika heeft vijf plaatsen die recht geven op een plek voor het WK. De eerste vier waren al vergeven toen Tunesië de grootste kans had om het laatste ticket te pakken. Een punt tegen het laag ingeschatte Libië zou genoeg zijn. Het duel eindigde zeer verrassend, of juist niet, zoals het begon. Door dat doelpuntloze gelijkspel bleef Congo met lege handen achter en kon Tunesië de tickets naar Rusland boeken. Vier keer winst en twee gelijke spelen in zes wedstrijden. Dat zijn prima cijfers voor Tunesië.

Sterspeler:

De grote man aan Tunesische zijde was Youssef Msakni. De aanvaller van de Qatarese club Al Duhail liep begin april een zware knieblessure op. Dat is een flinke domper voor de selectie van Nabil Maâloul. Een andere sterspeler die voor doelpunten kon zorgen is Taha Yassine Khenissi. Maar ook hij raakte vlak voor het bekend maken van de voorselectie geblesseerd. De twee sterkhouders zijn er dus niet bij komende zomer. Het is daarom nog een beetje de vraag en afwachten wie er het Tunesisch elftal bij de hand gaat nemen.

Historie:

Dit wordt de vijfde keer dat Tunesië deelneemt aan een WK Voetbal. In 1978 was het de eerste keer dat het Afrikaanse land deelnam. Daarna moest het land twintig jaar wachten op de volgende editie waar ze bij mochten zijn. Zowel in Frankrijk, Zuid-Korea en Japan en Duitsland waren de Tunesiërs van de partij. In die drie toernooien wist het land echter geen enkele keer te winnen. In elk toernooi speelde het één keer gelijk en verloor het twee partijen. Alleen tijdens de eerste deelname in 1978 wist het een keer te winnen. Mexico werd toen in Rosario met 3-1 verslagen. Dat was ook meteen de eerste wedstrijd ooit op een WK voor  De Adelaars van Carthago .

Voorspelling:

Normaal gesproken is het in de groep waarin Tunesië zich bevindt al een gelopen race. Met Europese grootmachten België en Engeland als tegenstanders wordt het een bijzonder moeilijk verhaal. De derde opponent is WK-debutant Panama. Tegen de kwaliteiten van de twee Europese landen in deze poule is Tunesië niet opgewassen. Het is hopen op een overwinning tegen Panama, dan mogen de Tunesiërs denken wij al ontzettend blij zijn. Net als iedere vorige deelname zal de groepsfase het eindstation zijn.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s