WK 2018: Polen

Kwalificatie:

Denemarken was de grootste concurrent voor Polen in groep E van de kwalificatie. Roemenië en Montenegro waren gevaarlijke outsiders maar een plek bij de eerste twee moest toch wel te doen zijn voor Polen. De start was echter niet goed voor het land. In de uitwedstrijd tegen zwakker broeder Kazachstan liet het meteen twee punten liggen. Daarna klom de ploeg weer omhoog en won het zo goed als alles. Alleen na de 4-0 nederlaag in en tegen Denemarken was er weer wat spanning in de groep. Uiteindelijk won Polen overtuigend in groep E met maar vijf verliespunten. Denemarken werd veroordeeld tot het spelen van play-offs maar Polen mocht direct naar het WK.

Sterspeler:

Robert Lewandowski presteert altijd en overal. Of het nu bij Borussia Dortmund is, bij Bayern München of bij de nationale ploeg. Altijd is hij de grote man die het ook nog eens waarmaakt. Sterker nog, Robert Lewandowski was de meest scorende speler van deze kwalificatiereeks. Van alle continenten! Het mooie aan de Poolse spits is dat het lijkt alsof hij zo gewoon gebleven is. Geen randzaken, geen glamour en geen poespas. Gewoon voetballen en vooral heel veel goals maken. Bij vele is Lewandowski dan ook de favoriet voor de topscorerstitel tijdens het komende WK. Als zijn ploeg een beetje meewerkt, dan zou dat zo maar eens kunnen lukken.

Historie:

Tijdens de jaren dat Nederland nog een grootmacht was in het internationale voetbal, moest er ook altijd rekening gehouden worden met Polen. Twee maal haalde het land een bronzen medaille. In 1974 en 1982 won het de beide de troostfinale. De laatste jaren is Polen echter geen vaste waarde op het toernooi. Van de laatste zeven edities verschenen ze slechts twee keer op het toneel. Deze zomer in Rusland wordt de achtste deelname in totaal voor het land. Evenveel als bijvoorbeeld Paraguay en Schotland.

Voorspelling:

De loting was Polen niet bepaald gunstig gezind. Allereerst zit Polen in de moeilijkere helft van het schema en daarnaast zijn tegenstanders in de groep ook niet bepaald makkelijk. Colombia lijkt op papier de sterkste van de groep voor Polen. Maar ook Senegal en Japan zijn landen die kunnen verrassen. Mocht Polen doorgaan dan wacht meteen België of Engeland (naar alle verwachting). Met heel veel geluk kan het door naar de volgende ronde maar dan wachten landen als Brazilië, Duitsland en Mexico. Polen moet een beetje geluk hebben maar wij denken dat het in de achtste finale uitgeschakeld zal gaan worden door België.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s