Memphis, lekker zichzelf

De kruitdampen van het vuurwerk zijn nog maar amper opgetrokken. De straten op sommige plekken nog bezaaid met afknalde rotjes, potten siervuurwerk en een kapot gevallen champagnefles. Op Instagram kan je niet om de ‘new year, new me’ posts heen. Want blijkbaar is het begin van het jaar het moment om jezelf opnieuw uit te vinden. In de voetballerij is dat wat minder. Iedereen gaat lekker op vakantie met de vrouw en laadt de batterij op voor de tweede seizoenshelft. En dan heb je nog Memphis.

Memphis heeft een net iets anders motto dan de rest van de Nederlanders. New year, same Memphis. Hij heeft gelijk ook! Want wat een prachtig jaar heeft hij gehad. Vroeger bouwden we op Van Basten, Gullit en Rijkaard en recentelijk nog op ‘The Big Four’ Robben, Van Persie, Sneijder en Van der Vaart. Maar sinds 2018 bouwen en vertrouwen we op Memphis, Frenkie, Virgil en Matthijs. Mede dankzij Memphis geloven we weer in Oranje. Door hem is het glas weer halfvol in plaats van helemaal leeg.

Alle lof voor Memphis, de nieuwe koning van Nederland. Dat was een beetje de algehele opinie in Nederland nadat we ons plaatsten voor de finale van de Nations League. Maar toen kwam de sigaar. Och wat maakten we ons druk over een sigaar. Het 8 uur journaal opende nog net niet met dit ‘nieuws’. Schandalig! Verbazingwekkend! Waarom in godsnaam?Memphis vierde compleet in Memphis-stijl het feit dat hij 5 miljoen volgers had op Instagram. Een leuk liedje, een leuk dansje en dus die sigaar. Wat hij er zelf van vond? Ik heb natuurlijk geen idee maar hem een beetje kennende haalde hij zijn schouders op.

Memphis was gewoon Memphis. Beetje gek doen, beetje aandacht trekken om vervolgens zijn voeten te laten spreken op het voetbalveld. Maar als het nu bij die sigaar was gebleven… Tijdens de winterstop kwam zijn eerste echte single ‘No love’ uit. Dat Memphis niet vies is van een rapsessie hier en daar was al bekend. Echte volgers van de speler van Olympique Lyon wisten wel al dat er iets zat aan te komen. Sneak previews van hem in de studio, kleine rapsessies voor de trouwste volgers. De kritieken van de oudere generatie waren niet mals. Wat zo’n voetballer nou toch in de studio doet. Moet hij niet trainen? Die mensen hebben waarschijnlijk zelf ook geen leven naast hun baan. Wanneer je dag in dag uit ontiegelijk hard werkt, is het toch vrij normaal om even lekker te relaxen. De een doet dat met een rood wijntje en een kaasblokje. De ander duikt de studio in en produceert een fraaie rap.

Memphis, laat ze lullen. Al hoef ik dat jou denk ik niet te vertellen. Ik heb van je genoten het afgelopen jaar, zoals iedereen eigenlijk. Van je spel, je acties, je goals, je zelfvertrouwen. Maar ook van de sigaar, de rap, alles! Nu is het tijd voor de volgende stap. Ik zal de eerste zijn die je daar naar toe zal schreeuwen. Wie weet wat de toekomst voor jou en ons zal brengen. Zoals je zelf rapt: ‘Weet waar ik vandaan kom, weet niet waar ik heen ga’.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s