MLS Preview: Wondo’s jacht

Waar de Europese competities langzaam maar zeker richting de climax kruipen, gaat de Major League Soccer pas over een maandje beginnen. Wij van Voetballogie hebben een voorliefde. Waarom dat zo is lees je in de komende weken wel. We blikken in een aantal afleveringen vooruit op de start van de MLS. Stiekem hopen we een beetje onze liefde voor de MLS aan jullie te kunnen overbrengen. In de eerste aflevering aandacht voor Chris Wondolowski. De man die naar alle waarschijnlijkheid de topscorer aller tijden gaat worden van deze schitterende competitie.

Als je op google zoekt naar Chris Wondolowski dan heb je niet echt het idee dat je naar een profvoetballer aan het zoeken bent. Geen roddels, geen geruchten, geen rare dronken verhalen. Gewoon een normale man die goed kan voetballen. In Nederland zal de naam Wondolowski bij veel mensen niet snel een belletje doen rinkelen. Toch heeft hij meegespeeld tijdens WK 2014 namens Team USA. Twee keer werd hij topscorer van de MLS en hij heeft nog maar twee goals nodig om de all-time topscorer te worden. Nu is dat record nog in handen van een grootheid in The States. Landon Donovan scoorde maar liefst 145 keer in de Amerikaanse competitie. Wondolowksi (kortweg Wondo genoemd) heeft er nu ééntje minder.

Normaal gesproken is dat te doen. Wondo scoorde in de laatste negen seizoenen altijd minstens 10 goals. Er is echter een addertje onder het gras van het Avaya Stadium. Zijn club San José Earthquakes eindigde vorig seizoen roemloos onderaan. Met de komst van de nieuwe trainer Matias Almeyda (vorig seizoen CONCACAF Trainer van het jaar) willen de Quakes stappen gaan zetten. Wondolowski werd eind januari 36 jaar en de grote vraag is of er nog plaats is voor hem. Hij zal wel tot zijn minuten komen, daar is niemand bang voor. Maar een basisplek veroveren zal lastig worden. Dat het record er toch gaat komen voor Wondo dat is wel duidelijk. De vraag is alleen wanneer. Want iedereen in San José en eigenlijk in heel de Verenigde Staten gunt het hem. Landon Donovan is een grootheid. Wondo is dat qua statuur iets minder, maar hij heeft wel de gunfactor.

Heel vorig seizoen verscheen er tijdens wedstrijd van San José Earthquakes een balkje in beeld, the wondo watchgenaamd. Nog ééntje om op gelijke hoogte te komen, nog twee om in de geschiedenisboeken te komen. Gedebuteerd in 2005 bij ‘zijn’ San José. Vier jaar lang een uitstapje gehad naar Houston Dynamo om vervolgens terug te keren bij de Quakes. 14 jaar na zijn debuut moet het dan gebeuren. Misschien lopen we te ver op de zaken vooruit, maar markeer 9 maart 2019 vast in uw agenda. In de thuiswedstrijd, in zijn Avaya Stadium, scoort Chris Wondolowski zijn 146edoelpunt in de MLS. Geschiedenis zal geschreven worden door de grote man bij een van de kleinste clubs uit de competitie. Laten wij als Nederlanders hopen dat de assist op die beslissende goal dan komt van Danny Hoesen. Chris Wondolowski: Een record-breaker met beide benen op de grond. Het kan nog!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s